Shared hosting CPU Usage en Uptime

Shared hosting CPU Usage

Shared hosting en CPU gebruik. Als je al hebt gezocht naar Sharedhosting. Of misschien al elders een pakket hebt afgenomen dan is je de term Shared hosting CPU Usage vast niet ontschoten. Deze term wordt veel al gebruikt maar wat bedoelen ze hier nou exact mee?

Elke Webserver of het nou Shared Hosting ,VPS of een Cloud betreft heeft een of meerdere CPU’s, Hoe meer cpu kracht en snelheid hoe meer resources er tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. Ook klopt het dat de hoeveelheid geheugen en de snelheid van de hardeschijven een rol spelen. Echter gaan wij hier niet verder op in. Stel je server draait op een mooie E3 processor. Dan wordt de snelheid verdeelt over alle websites die de processor aanroepen. In principe is een E3 echt razend snel. Dit betekend dat er theoretisch gezien honderden sites tegelijkertijd op de E3 Chipset kunnen functioneren.

Shared hosting Uptime

De Uptime van Shared hosting wordt vaak afgemeten in de kwaliteit van het shared hosting bedrijf. Opzich is hier niks mee mis. Echter zitten er natuurlijk wel kant tekeningen aan.

Shared hosting met een mooie Uptime staat garant mits er ook:

  • Dat de shared hosting omgeving lekker snel en vlot loopt.
  • Dat er door slecht management ook trage periodes zijn.
  • Dat de server van goed functionerende hardware is voorzien.
  • Dat de Shared webhosting server altijd de laatste software updates heeft draaien.
  • Er voldoende personeel is om wanneer nodig direct in te grijpen om een issue te resolven.

There are no comments.

Leave a Reply