Shared hosting versus Cloud hosting

Shared hosting versus Cloud

Wat is het verschil tussen shared hosting en cloud hosting? Dit is inderdaad een goede vraag. Wij hebben dit voorgelegd aan de techneut van Indugas Shared hosting. Hij kwam met het volgende heldere antwoord.

Wat is Cloud hosting?

Cloud hosting is een virtueel aan elkaar gebonden platform. Waar vooral bedrijven vooraf een bepaalde hoeveelheid schijfruimte, geheugen en bandbreedte afspreekt. Naarmate de belasting van de cloud toeneemt worden er meer systemen aan verbonden. De cloud is daarom ook erg flexibel. Echter is cloud hosting behoorlijk duur. Daarom adviseren wij kleine tot middelgrote websites om gewoon een shared hosting pakket af te nemen. Beter voor de portemonnee van de klant dus ook beter voor ons op langer termijn. Wel zo eerlijk.

Wat is Shared Hosting?

Shared hosting is in in principe samen met een grotere groep particulieren en bedrijven één grote stevige hosting omgeving delen. In principe kan iedereen zijn websites erop plaatsen of ze nou 10 of 5000 bezoekers per dag hebben. Echter zijn er bij shared hosting wel enkele belangrijke spelregels. Niemand mag de server extreem belasten. Onze afdeling van techniek houd dus ook gedurende de dag een oogje in het zeil. Hiernaast is er natuurlijk geen oneindige bandbreedte mogelijkheid gezien de uplink 100 of 1000mbps aan kan.

There are no comments.

Leave a Reply