Waar op letten bij het kiezen van webhosting?

Opzoek naar goede webhosting

Opzoek naar goede webhosting? Dan wil ik je daar graag een handje mee helpen. In dit artikel beschrijf ik wat webhosting precies is, wat goede deals zijn en waar je zoal op moet letten bij het kiezen van hosting. Ook besteed ik een kleine alinea aan waar je op moet letten wanneer je webhosting voor je webshop zoekt.

Wat is webhosting?

Webhosting is een dienst die je afneemt en ervoor zorgt dat jouw website(s) online komen en blijven te staan. Je huurt een stukje server af die altijd verbonden staat met het internet. Je betaald hiervoor een klein bedrag per maand of jaar. Bij het afnemen van hosting kun je er ook voor kiezen om direct een domeinnaam te registreren. Bij de een is dit goedkoop en een goede deal, maar bij de ander kan dit juist weer heel duur zijn. De meeste mensen registreren hun domeinnaam dan ook elders.

Waar op letten bij het kiezen van webhosting?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het afnemen van webhosting. Ten eerste: hoe ziet de service eruit, kun je makkelijk contact opnemen en komen de mensen achter hosting sympatiek over. Dit kun je vaak opmaken aan de teksten op de website, eventueel blader je de blog sectie even door wanneer deze aanwezig is. Maar dit kun je bovenal goed zien aan hun social media uitspraken. Hieronder meer zaken waar je op kunt letten.

  • Kun je makkelijk contact opnemen en wordt je vraag snel beantwoord? Stuur een vraag via het contactformulier of via een andere methode. Krijg je dezelfde dag nog antwoord, bellen ze je op of duurt alles extreem lang. Wanneer je down- time hebt wil je dat dit gelijk opgelost wordt. Dus dit is zeker een puntje waar je op kunt letten.

  • Betaal nooit teveel. Hoeveel ruimte krijg je voor een bepaald bedrag? Hier ben ik meermaals tegenaan gelopen. De ene keer had ik te weinig ruimte voor een relatief hoog jaar bedrag. De andere keer had ik veel te veel ruimte waarvoor ik ook veel te veel betaalde. En dat is zonde, vooral wanneer je site nog niet zoveel omzet heeft. Verschillende hosting vergelijken is dan ook zeker aan te raden. Leg pakketten naast elkaar en ga voor de beste deal.

  • Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers? Deze ervaringen moet je eigenlijk niet op de site van je hosting aanbieder lezen. Google zelf eens even, wat kom je zoal tegen. Niets negatiefs of valt het mee? Ga er dan voor!

Webhosting voor webwinkel

Als webwinkel zijnde wil je overal de beste deal uit halen. Vaak loop je wanneer het aankomt op goede webhosting toch vaak tegen dure prijzen aan. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Het is belangrijk om bij een webwinkel nooit te kiezen voor het kleinste pakket. Je site neemt wellicht al aardig wat ruimte in beslag, en wanneer je het bezoekersaantal daar ook nog eens bij op gaat rekenen, dan is het noodzakelijk om voldoende ruimte tot je beschikking te hebben. Webhosting voor webwinkel hoeft dus zeker niet lastig te zijn. Lees je goed in en vraag via klantensupport om goede deals. Let er wel op dat je nooit vastzit aan lange contracten.

Lees er hier meer over -> Indugas webhosting

There are no comments.

Leave a Reply